Tole Marina – Șefă de cabină la Corendon Airlines

Tole Marina – Șefă de cabină la Corendon Airlines

Absolventa Universifly în anul 2015 – Marina are o experiență de cabin crew și șefă de cabină de aproape 3 ani la Primera Air și la Corendon Airlines Europe

În anul 2015 a aterizat în viața mea anunțul de selecție pentru fete care își doresc o carieră în aviație – organizat de Universify (Școala de însoțitori de bord de la Cluj). Interviul urma să se țină în Timișoara. Am trimis CV-ul și timp de câteva zile am așteptat un răspuns, sperând ca viitorul să-mi deschidă un nou orizont. Totul era nou pentru mine, nu știam la ce să mă aștept, dar văzând multe fete la interviu am simțit că trebuie să fie o provocare frumoasă care să îmi schimbe viața. Cu toate că, până în acel moment am călătorit cu avionul, nu știam prea multe despre ce înseamnă să fii însoțitor de bord.

Am primit cu bucurie răspunsul că sunt selectată pentru a urma cursul de inițiere la Universifly. Modul de prezentare a cursului, cât și personalul de specialitate, m-au făcut să îmbrățișez această carieră și astfel să-mi deschid aripile spre noi destinații prin prisma meseriei.

Prima condiție cerută de Corendon Airlines Europe este Atestatul EASA de însotitor de bord, pe care eu l-am obținut în urma absolvirii cursului la Universifly și a examenului susținut la Autoritatea Aeronautică Civilă Română din București. Dar cunoștințele acumulate în timpul cursului de la Universifly Cluj m-au ajutat mult la primul job obținut ca însoțitor de bord în cadrul companiei Primera Air. Aveam deja o bază de cunoștințe și a fost un avantaj față de unii dintre colegii mei care nu aveau o astfel de pregătire anterioară.

Am făcut parte dintr-o grupă extraordinară la cursul de la Cluj, iar după absolvire, împreună cu multe dintre colegele mele am avut ocazia să lucrez atât la Primera Air, apoi  la Corendon Airlines Europe, unde lucrez și în prezent.

Cele mai mari satisfacții le ai atunci când vezi că munca ta este apreciată. După un an de muncă, de experiențe la compania Primera Air, am devenit sefă de cabină, arătându-mi că atunci când faci ceva din pasiune, rezultatele nu se lasă așteptate. Obtinerea unei astfel de avansări are în spate multă muncă, dar și recomandări din partea colegilor și a superiorilor, ceea ce mi-a dat și mai multă încredere în mine și în practicarea acestei meserii deosebite.

Experiența acumulată timp de aproape 3 ani la Primera Air m-a ajutat la obținerea actualului loc de muncă la Corendon Airlines Europe ca șefă de cabină.

2020-02-19T17:16:40+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile