Laura Lațcu – primul însoțitor de zbor român la Hainan Airlines din China

Laura Lațcu – primul însoțitor de zbor român la Hainan Airlines din China

Laura este absolventa Universifly din anul 2015 și locuiește în Beijing unde lucrează la compania aeriană din China, la mii de Km de România. Imediat după angajare la compania Hainan Airlines a fost aleasă ca imagine a companiei, alături de alți 4 colegi străini și chinezi, astfel că a participat la zboruri speciale, zboruri inaugurale, zboruri cu singurul Boeing 787 Dreamliner de tip VVIP din lume, la diferite activități organizate de companie, diferite evenimente și ședințe foto.

Încă de copil am fost fascinată de fiecare loc pe care am avut șansa să-l vizitez (norocoasă fiind, am avut-o pe mama, cadru didactic, care organiza excursii, astfel oferindu-mi șansa să călătoresc alături de ea). Am început să îmi creionez locul de muncă pe care mi l-aș dori și anume acela de însoțitor de zbor. Consideram că astfel îmbinam utilul cu plăcutul. Situația și realitatea la momentul absolvirii facultății a făcut să nu merg pe drumul pe care-l visam, ci într-altă direcție, însă visul meu era undeva acolo rămas.

Astfel că în anul 2015 am aplicat pentru un curs de pregătire pentru însoțitori de zbor la o școală de stewardese din România: Universifly. Încet, încet visul meu începea să prindă culoare. Cunoștiințele acumulate pe durata cursului m-au ajutat și mi-au dat încrederea necesară pentru a face față cu succes procesului de recrutare organizat de Hainan Airlines și astfel să devin primul însoțitor de zbor român care să “prindă aripi” în această companie. Când zbor, simt că sunt cel mai fericit om din lume, simt o împlinire care mă face să fiu mereu cu zâmbetul pe buze, cred că acesta este efectul faptului că iubesc ceea ce fac. Zborul provoacă o fericire care nu poate fi explicată în cuvinte, iar cuvintele nu ar putea descrie senzația aceea pe care o simt când privesc un apus sau un răsărit, norii sau aurora boreală. Sunt recunoscătoare pentru fiecare zi, pentru fiecare loc în care ajung, sunt recunoscătoare și nu contenesc a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru faptul că sunt sănătoasă, că pot vedea și mă pot minuna de fiecare colțișor din lumea asta extraordinar de frumoasă și deasemenea pentru faptul că l-am întâlnit pe EL, jumătatea mea. Dacă iubești zborul și îți dorești cu adevărat să practici meseria asta, încearcă-ți norocul. Dacă-ți va plăcea, vei fi cel mai fericit. Și mai ales, nu renunța niciodată!

Eu am participat la recrutare când aveam 28 de ani și am reușit și sunt fericită și împlinită. Fiecare companie caută ceva anume, nu trebuie să fii perfect/ă, trebuie doar să fii tu însuți, să ai încredere în tine și în forțele tale; iar dacă se întâmplă să nu fie cu noroc, cu siguranță e pentru că te așteaptă altceva mai bun și acel altceva, te va împlini cu adevărat.

Într-o companie aeriană suntem cu toții diferiți și tocmai asta e și ceea ce ne face speciali. Luptă pentru visul tău mereu, zâmbește mai mult si bucură-te de părinți, viața e prea scurtă, trăiește-o cu tot ceea ce ți se oferă și nu uita să zâmbești! Mă bucur că am urmat cursurile Universifly, vă doresc succes cu acest proiect deosebit, la cât mai mulți cursanți care să “prindă aripi”, cer senin mereu și numai gânduri bune!

 

 

2020-01-16T16:35:07+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile