Irina Juravle – stewardesă la Etihad Airways

Irina Juravle – stewardesă la Etihad Airways

Irina este absolventa Universifly din anul 2015 și ne vorbește cu nostalgie  despre lucrurile interesante și utile pe care le-a  învățat la Universifly și despre satisfacțiile pe care i le-a adus viața de cabin crew la Etihad Airways.

Irina a înțeles că la întorcerea în UE i se va recunoaște experiența și expertiza de cabin crew  din Orientul Mijlociu, de aceea i-a îndrumat pe colegii ei să facă o școală acreditată pentru obținerea atestatului CC EASA, în România la Universifly.

Odată cu terminarea studiilor am avut oportunitatea de a urma cursurile Universifly. Pentru că nu am refuzat niciodată șansele de a studia ceva nou și util am decis că este timpul potrivit să învăț câte ceva din domeniul aviației. Interesată, am participat la o selecție de participare la cursul de stewardesă, care în mod surprinzător a avut loc chiar în orașul unde locuiam, la sfârșitul anului 2014.
Ulterior, fiind atrasă de acest subiect și selectată să particip, am urmat cursul de însoțitor de la Cluj-Napoca, iar după terminarea cursului am participat la diverse interviuri susținute de diferite companii aeriene.
La acea vreme, Etihad Airways tocmai achiziționaseră avioanele Airbus 380 și aveau nevoie de un număr mai mare de crew. Astfel m-au anunțat că am trecut probele de selecție și mi-au propus semnarea contractului de muncă. Fără ezitare, înarmată cu dorința de a reuși și cu ambiția de a descoperi locuri și oameni noi am acceptat oferta propusă de Etihad.

Evident, că la orice început de drum aveam nevoie de îndrumare, instrucție și informații. Pe lângă informațiile educative din timpul cursului la Universifly și probele practice, am întâlnit oameni deosebiți și devotați aviației, care m-au inspirat și mi-au dat curajul să aplic cu încredere la această meserie.
Pregătirea pe care am primit-o la Universifly a fost precum un program Start-UP care îți oferă toate posibilitățile, iar ție nu îți rămâne decât să alegi ce ți se potrivește cel mai bine. La Universifly am învățat cam tot ce ține de meseria de cabin crew, iar odată ce am ajuns la etapa de pregătire în Etihad mi-a fost mult mai ușor să înțeleg și să pun în practică toate cerințele jobului. Surprinzător este faptul că deși aici, la Etihad, suntem testați și reevaluați o dată la 6 luni, atunci când m-am confruntat cu un caz medical grav mi-am amintit de cursul de Acordare de prim ajutor, de acum 4 ani de la Universifly și de determinarea cu care unul din paramedici din cadrul SMURD ne vorbea despre viața și salvarea ei. În consecință orice lecție învățată în școală devine extrem de utilă în viitor.

Pentru mine a fost o bucurie imensă să aflu că am fost selectată pentru angajare, deoarece asta mi-am dorit. Din acel moment și până în prezent satisfacțiile s-au înmulțit și drept dovadă stau folderele întregi de poze și amintiri cât pentru o viată întreagă, din diferite colțuri ale lumii. Meseria de cabin crew nu te face doar să zbori de fericire, dacă ești suficient de atent, în jur și cu tine însuți, observi că te modelează într-un om mai înțelegător și într-o persoană mai capabilă, cu mai multe skills-uri aș putea completa. În fiecare zi înveți ceva nou, fiecare zbor este diferit, fiecare pasager din cei aproape 500 la număr oferă o șansă de a învăța ceva. Să nu uităm de colegii de muncă, care provin din diferite locuri ale lumii și fiecare aduce cu el un bagaj cultural pe care în unele zboruri, de aproape 16 ore, ai timp să îl „despachetezi”. Meseria de însoțitor de zbor te împlinește și te scoate din zona de confort, oferindu-ți posibilitatea de a descoperi multe despre oameni și comportamentul lor în diferite situații. Ceea ce devine fascinant la acest job este elementul surpriză omniprezent care nu te lasă să te plictisești sau să îți creezi o oarecare rutină. Bucuriile sau satisfacțiile notabile sunt dezvoltarea personală, independența financiară și posibilitatea de a face și alți oameni, la rândul meu, fericiți.

Cu recunoștință și cu mare drag îndrum viitorii cursanți să urmeze cursurile de cabin crew la Universifly pentru că doar așa vor avea acces la informațiile întradevăr necesare și relevante unui început de carieră în aviație. Această meserie nu este pentru oricine și asta putem observa din procesul strict de selecție al companiilor de aviație.

Dacă îti dorești să fii însotitor de bord aplică și perfecționează-te!

 Șansele sunt de partea ta cu Universifly!

2020-01-23T18:40:15+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile