Ioana Claudia Lupu – stewardesă la Kuwait Airways

Ioana Claudia Lupu – stewardesă la Kuwait Airways

Serioasă, exigentă și responsabilă, Ioana ne-a împărtășit gândurile ei despre cariera în aviație.

Eram la al doilea loc de muncă provizoriu când m-am gândit cum mi-aș dori să arate locul de muncă ideal pentru mine, fără să mă gândesc o secundă la cariera de însoțitor de zbor. Mi-am dorit un job în care să fiu respectată și apreciată pentru ceea ce fac și ceea ce reprezint, un job care să necesite o ținută elegantă și impunătoare, precum o uniformă; de asemenea, să nu fie definit de monotonie, să mă îmi dea oportunitatea de a mă dezvolta și de a-mi depăși limitele. Atunci a fost momentul în care mi-a apărut în față, total întâmplător meseria de însoțitor de zbor și am realizat că am descris exact meseria aceasta. Am început să caut informații, să mă documentez și să încerc să înțeleg cum e viața de însoțitor de zbor. M-am abonat la mai multe site-uri, printre care și pagina școlii de însoțitori de zbor „Universifly”, fără să realizez însă, că în entuziasmul meu, mă înregistrasem pentru următorul curs, eu crezând că m-am abonat să primesc informații. Am fost sunată apoi pentru confirmare, nu îmi venea să cred, dar îmi doream cu adevărat o schimbare în viața mea, astfel că m-am sfătuit cu părinții și am făcut demersurile necesare pentru a mă muta din Timișoara la Cluj și a începe cursul. De aici a început totul, așa cum spunea instructorul nostru, domnul Căpușan: „Am primit microbul aviației”!

Faptul că am absolvit această școală de pregătire cabin crew m-a ajutat foarte mult, în primul rând să înțeleg ce înseamnă cu adevărat meseria aceasta, apoi cunoștințele dobândite, precum și obținerea atestatului de cabin crew EASA mi-au fost de folos în obținerea primului loc de muncă în poziția de membru de echipaj de cabină, la compania Blue Air, pentru care am zburat un an de zile; unde una din cerințe obligatorii la angajare este deținerea atestatului EASA. Toate cunoștințele și competențele dobândite pe parcursul școlii mi-au fost de mare folos și s-a observat lucrul acesta în activitatea mea la bord.

Apoi cu această experiență dobândită în timpul școlii, precum și munca practică la Blue Air, în special partea de safety, a cărei principii sunt universal valabile, mi-au dat un plus de siguranță și încredere în mine, atunci când a venit oportunitatea de a mă prezenta la interviul organizat în parteneriat cu Universifly pentru compania Kuwait Airways. Totul a decurs mai ușor decât credeam, datorită cunoștințelor și experienței acumulate.

Cele mai mari bucurii pentru mine, le reprezintă faptul că am ieșit din zona de confort și mi-am explorat limitele, că am avut ocazia să învăț prin contactul direct cu oameni din diferite culturi, religii, vârste, rase, am învățat cât suntem de diferiți, dar și cât de mult ne asemănăm; și de asemenea, sunt recunoscătoare pentru toate momentele petrecute într-un loc nou, pentru că această meserie mi-a dat ocazia să explorez locuri la care nici nu îndrăzneam să visez. Totodată, văzând atât de multe locuri și oameni, m-a făcut să am o părere mult mai bună despre români și România.

2020-01-16T16:07:02+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile