Evelina Aura Pungă, stewardesă Emirates Airlines

Evelina Aura Pungă, stewardesă Emirates Airlines

1) Când/cum ți-ai propus să îmbrățișezi cariera de cabin crew?

De mică am fost pasionată de acest job, însă l-am văzut mereu ca fiind exclusivist, destinat doar fiilor și fiicelor „cu sânge albastru”.

Am zburat pentru prima dată la vârsta de 19 ani și am fost cucerită definitiv de tot ceea ce înseamnă aviație și meseria de Cabin Crew. Pentru mine, însoțitorii de bord erau adevărați zei/zeițe, fără să exagerez. Erau nu doar psihologi, agenți de securitate, personal medical, gazdele perfecte, ci și adevărate modele atât din punct de vedere etic, cât și estetic.

Din păcate, atunci nu am avut parte de curajul și susținerea necesară pentru a urma acest drum.

În timpul liceului am început lucrul în relațiile cu publicul (hostess, promoții, activități non-profit în cadrul școlii). Am urmat în schimb facultatea de drept, domeniu în care sunt și masterandă. În timpul studiilor am lucrat în mediul juridic, am studiat fitness & aerobic și mi-am întreținut hobby-urile. Am observat că tot ceea ce făceam mă modela și ma îndrepta către cariera de Însoțitor de Bord. Adaug faptul că am zburat și lucrat 2 veri în SUA, experiențe care m-au făcut să mă îndrăgostesc de călătorii, multiculturalism și aviație.

Școala de Însoțitori de Bord Universifly m-a ajutat să iau decizia finală.

2) Cât de mult a contat faptul că ai absolvit Universifly – școală de pregătire cabin crew acreditată conform cerințelor EASA, în etapa de recrutare și in etapa de pregătire la Emirates Airlines?

În mai puțin de 2 luni de la absolvirea Universifly și a examenelor AACR am fost și angajată. Deși companiile din Orientul Mijlociu nu cer atestatul EASA, 4 mari linii aeriene m-au ales ținând cont și de acest document. Dovedea nu doar energia, pasiunea pe care o aveam, dar și capacitatea, dorința de cunoaștere.

Nu doar că Universifly prin instructorii săi desăvârșiți m-a ajutat să realizez că dețin calitățile cerute, dar mi-a dat încrederea necesară, acel ceva care s-a văzut cu siguranță în timpul interviului.

Stiam că e un job care presupune satisfacții, dar și compromisuri. Trebuia să dețin cunoștințe cel puțin minime în domeniu și să fiu deplin conștientă de toate implicațiile. Aveam să îmi schimb viața, astfel că investiția în Universifly a însemnat totul pentru mine.

Plecând de la grooming, maniere, stil de viață, până la studierea procedurilor, a regulilor văzute și nevăzute, Universifly Flight Attendant School m-a pregătit întru totul, mi-a dat aripi să zbor, motiv pentru care le voi fi veșnic recunoscătoare. Punctez că cele 2 luni de training la Emirates Training College au fost plăcute și nu stresante, doar pentru că deja tratasem multe aspecte la Universifly.

3) Care sunt bucuriile/satisfacțiile pe care le-ai trăit de la semnarea contractului de angajare de cabin crew până acum?

La semnarea contractului am avut doar emoții pozitive și nu îmi era frică de ce va avea sa urmeze. Eram pregătită și nerăbdătoare să îmi urmez visul în sfârșit, să mă alătur celor pe care îi admiram atât de mult.

După ce am fost angajată la Emirates Airlines și am ajuns în Dubai, aveam să descopăr că totul este cu mult peste așteptări.

Trainingul, resursele companiei, aeronavele, baza, destinațiile, mediul de lucru, cazarea, stilul de viață, salariul, totul a fost minunat și continuă să fie.

Desigur că în acest job nu e totul roz: departe de țară și de cei dragi, evenimente la care am fost absentă, ore nedormite, clienți care pot fi adevărate provocări, dar orice job are părți bune și părți rele. Personal, consider că dezavantajele acestei meserii sunt minime în comparație cu satisfacțiile.

Îmi trăiesc visul și sunt fericită. Vă mulțumesc pentru tot!

2020-01-08T16:19:38+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile