CUM REUȘESC ÎNSOȚITORII DE BORD SĂ ARATE MEREU BINE ?

Un însoțitor de bord  este interfața între pasageri și compania aerienă. Acest lucru se învăță încă de la primul training. De aceea, însoțitorii de bord trebuie să arate impecabil când poartă uniforma companiei, atât fizic cât și prin atitudine. Aceștia trebuie să rețină că reprezintă compania chiar și în hotelurile unde sunt cazați, în aeroporturi și în special în avion, pe timpul zborurilor.

Odihna și alimentația unui însoțitor de zbor

Orice însoțitor de bord, indiferent de compania pentru care lucrează, trebuie să se odihnească suficient înainte de zbor, să fie ”FIT TO FLY” (pregătit pentru zbor). Standardele presupun că un însoțitor de bord are nevoie de 12 ore de odihnă înainte de zbor, timp în care nu mai are voie să consume alcool, să nu facă alte activități obositoare, care să-i perturbe liniștea.

În ceea ce privește alimentația, trebuie să-și echilibreze mesele, astfel încât să fie bogate în proteine și antioxidanți, care întrețin frumusețea, legume și fructe bogate în vitamina C pentru o imunitate crescută și trebuie să consume multă apă pentru a-și menține tenul hidratat.

Pe timpul zborului, chiar și după multe ore de zbor, un însoțitor de bord trebuie să fie ca ”scos din cutie”. Acest lucru se datorează unui machiaj impecabil, părului curat și frumos aranjat la spate, unghiilor scurte și făcute cu ojă și, nu în ultimul rând, datorită uniformei pe care o poartă cu grație și cu mândrie de fiecare dată.

Aspect impecabil la 10.000 de metri

Înainte de fiecare zbor fetele sunt obligate să își facă un machiaj impecabil, care constă în cremă hidratantă pentru față, fond de ten, fard pentru pleoape, mascara, un creion sau tuș pentru a-și contura ochii și inconfundabilul ruj roșu, prin care se deosebesc toate stewardesele în mulțime.

Părul este curat și strâns la spate într-un coc aranjat. În timpul zborului trebuie să se hidrateze constant, asta însemnând cam 200 ml de apă/ora de zbor, deoarece la altitudinea de aproximativ 10.000 m, la care se zboară, corpul uman se dezhidratează de două ori mai mult decât la sol. În plus, pentru față trebuie să folosească apă termală care împrospătează și totodată fixează machiajul, iar pentru mâini folosesc dezinfectant și creme foarte hidratante.

La finalul fiecărui zbor, după ce ajung acasă, începe ritualul de demachiere, fac un duș și folosesc creme intens hidratante pentru corp, mâini și față. Cu alte cuvinte, după cum observați, însoțitorii de bord au foarte mare grijă de sănătatea lor, printr-o alimentație sănătoasă și hidratare constantă, deoarece sănătatea și frumusețea sunt atu-ul oricărei stewardese.

Să nu uităm că uniforma, frumusețea și zâmbetul, care nu trebuie să lipsească NICIODATĂ, sunt calitățile de bază ale unui însoțitor de bord. Cu alte cuvinte ținuta perfectă, îmbinată cu un comportament rafinat și ireproșabil.

Nu uitați să zâmbiți mereu, este primul pas spre succes!

2020-02-28T18:16:53+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile