CU CE PROBLEME SE CONFRUNTĂ ÎNSOȚITORUL DE BORD?

Însoțitorii de bord se confruntă cu foarte multe probleme pe parcursul zborurilor, de la pasageri irascibili, la situații de urgență sau condiții meteo nefavorabile. În orice situație, însoțitorii de bord trebuie să își păstreze calmul și  să păstreze un comportament profesional și conform standardelor companiei aeriene pe care o reprezintă.

Atunci când intră în aeroport, orice membru al echipajului trebuie să-și lase toate grijile și problemele acasă, să poarte un zâmbet cald, să fie receptiv și atent la briefing.

Cum trebuie tratați pasagerii irascibili?

Încă de la îmbarcare, însoțitorul de bord se poate confrunta cu pasageri irascibili, în special la orele dimineții, când poate nu toți pasagerii și-au servit cafeaua. Din cauza oboselii acumulate, uneori pasagerii se îmbarcă în avion nervoși. În acest caz, însoțitorul de bord trebuie să-și păstreze calmul și să rezolve orice nemulțumire pe care pasagerii o pot avea. Până la aterizare, fiecare pasager trebuie să plece mulțumit din avion pentru a putea reveni cu plăcere la bordul aeronavelor companiei de aviație.

Din păcate, există situații când unii pasageri sunt nemulțumiți indiferent de eforturile depuse de echipaj, iar de multe ori aceștia își varsă toată furia în avion. În aceste cazuri, membrii echipajului trebuie să își adopte în continuare un comportament profesional. Aceștia trebuie să dea dovadă de calm, să facă tot ce le stă în putință pentru a rezolva diferite situații, iar dacă nu le pot ameliora, să transmită comandantului aeronavei, iar acesta din urmă va lua o decizie.

În situațiile de urgență sau cazuri medicale apărute la bordul aeronavelor, însoțitorii de bord trebuie să stăpânească pe deplin procedurile de urgență, cât și cele de acordare de prim ajutor. Rolul însoțitorilor de bord este de a fi un sprijin pentru pasageri a le oferi acestora siguranță și încredere. Nu de puține ori pasagerii îi privesc în astfel de situații ca pe niște adevărați eroi.

De aceea, pasagerii trebuie încurajați să asculte toate indicațiile echipajului pentru a putea coopera cât mai bine. Însoțitorii de bord trebuie să fie stăpâni pe ei și să trateze cu profesionalism orice situație apărută.

Cum se comportă însoțitorul de bord în cazul întârzierilor?

Mai există cazuri de întârzieri sau devieri pe alte aeroporturi din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care pot crea neplăceri pasagerilor. Aceștia pot întârzia la diverse întâlniri sau evenimente importante din viața lor și pot deveni nemultumiți. În aceste cazuri comandantul sau șeful de cabină va face un anunț pentru a da explicațiile necesare pasagerilor cu scuzele de rigoare. În cazul întârzierilor mai îndelungate, pasagerii pot fi informați că pot face un raport scris companiei pentru a le înapoia costul biletului. Unele companii oferă hotel gratuit pasagerilor, până la ora decolării anunțate în caz de întârzieri mai mari.

În toate aceste situații intervenite la bordul aeronavelor, însoțitorii de bord trebuie să rămână calmi, să aibă un comportament civilizat, să fie expliciți și pe înțelesul tuturor și totodată să facă tot posibilul pentru ca pasagerii să se simtă în siguranță și să se bucure cât mai mult de călătorie.

Cu un comportament calm și profesional veți trece cu bine prin orice situație neplăcută !

2020-02-28T18:22:15+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile