Cristina Basa – Șef de cabină la Blue Air

Cristina Basa – Șef de cabină la Blue Air la 4 ani jumătate de la absolvirea Universifly

Pentru Cristina faimosul citat al lui Confucius are mult adevăr – „Fă ceea ce-ți place cu adevărat și nu vei mai munci nici o zi din viața ta!”

Terminând Facultatea de Stiințe Economice a Universității Transilvania din Brașov, primul meu loc de muncă a fost în cadrul departamentului financiar al unei companii brașovene. Cu toate că mereu mi-au plăcut cifrele, ideea de a sta la un birou nu mă caracteriza și îmi doream ceva mai dinamic. Astfel, după 5 ani am decis să fac o schimbare și am început să mă gândesc ce alt domeniu m-ar atrage. Fiind născută și crescută în zona turistică Bran-Moieciu, am intrat de mică în contact cu oameni din străinătate. Deși visul de a lucra într-un aeroport l-am avut dintotdeauna, dorința de a fi și mai aproape de avioane a apărut la primul meu zbor, în anul 2008. Coincidență sau nu, era o cursă București-Bruxelles operată chiar de compania Blue Air și pot spune că a fost dragoste la prima decolare. Așa că am început să caut pe internet diverse cursuri în domeniul aviației. Din întâmplare, am dat peste un anunț de recrutare în cadrul unui proiect demarat de actuala școală Universifly din Cluj. Am aplicat imediat pentru interviu și am urmat timp de 3 luni cursurile acestei școli, finalizate prin obținerea atestatului CC EASA.

 Întrucât mi-am dorit să rămân în țară, la 2 luni după terminarea școlii și obținerea atestatului, mi-am îndeplinit dorința și am semnat contractul cu compania românească Blue Air. Cunoștințele dobândite în cadrul Universifly din Cluj datorită instructorilor pasionați de aviație care ne-au împărtășit din experiența lor în acest domeniu, au constituit baza solidă cu care am intrat în familia Blue Air.

 În 4 ani și jumătate de când mi-am mutat „biroul printre nori”, am cunoscut foarte mulți oameni minunați atât din România, cât și din străinătate, am vizitat numeroase orașe ale Europei și cel mai important – trăiesc zilnic sentimentul unic pe care marele Confucius încearcă să îl transmită prin faimosul său citat „Fă ceea ce-ți place cu adevărat și nu vei mai munci nicio zi din viața ta!”. Cu toții știm că cea mai grea și solicitantă muncă este cea cu oamenii. Situațiile neprevăzute ce pot apărea la bordul unei aeronave indiferent de fazele zborului, diferitele temperamente ale pasagerilor sau colegilor, sunt provocări ce te testează atunci vine momentul confruntării lor. Iar acest lucru devine cu atât mai solicitant cu cât, ocupând de 2 ani de zile funcția de șef de cabină, îmi revine cea mai mare parte din responsabilitate în soluționarea problemelor pasagerilor și coordonarea echipajului de cabină. Cu toate acestea, sunt convinsă că cea mai mare satisfacție, nu doar pentru mine, ci și pentru orice însoțitor de bord apare atunci când pasagerii sunt mulțumiți și ne apreciază munca. Pentru că în final, oferirea unei experiențe de zbor cât mai sigure și plăcute reprezintă principalul nostru obiectiv.

2020-01-29T12:21:46+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile