Andreea Dondaș – însoțitor de bord la Norwegian Air

Andreea Dondaș – însoțitor de bord la Norwegian Air

Dragostea pentru aviație a Andreei este evidentă atâta timp cât acum face școală de piloți! Ne bucurăm că Universifly  i-a dat aripi Andreei să fie însoțitor de bord, în acest moment la Norwegian Air, cu baza operațională la Londra de unde are numai zboruri intercontinentale. Este absolventa Universifly  din prima generație a școlii  – Grupa de specializare S1 2014-2015.

 Sincer, majoritatea persoanelor din industria aviației, au visat din copilărie la acest job. Eu însă, ajunsă în clasa a 12-a, eram într-o perioadă stresantă, pentru simplul fapt că nu mă regăseam făcând nici o facultate. Nu mă puteam vedea peste 5 ani să am un job de la 9-17, zilnic să fac același lucru și să urmez un tipar (liceu-facultate-job-pensionare). Nu e nimic în neregulă cu acest tipar, dar consider că fiecare om are drumul lui și nu ar trebui să urmeze societatea, doar pentru că în viziunea lor este ceva firesc.

Am descoperit un anunț pe rețelele de socializare, în anul 2014, în care am aflat de selecția de cursanți de la Suceava pentru Școala de însoțitori de bord de la Cluj – actualmente Universifly. Abia atunci,  am început să mă informez despre acest job și pur și simplu nu mă mai săturam să citesc și să visez cu ochii deschiși. Acel interviu a fost cel mai important pas pentru mine de până acum, neștiind defapt ce urmează. După ce am fost selectată și am ajuns la Cluj, pot spune că am descoperit o comunitate extraordinară. Profesorii erau foarte profesioniști, însă mereu îți permiteau să le adresezi orice întrebări sau neclarități aveam. Toate informațiile pe care le aveau, ni le transmiteau cu entuziasm și pasiune. Era un mediu foarte „friendly, dar totodată propice pentru a pune bazele unei cariere. Tot acolo mi-am găsit prietenele mele de suflet. Aviația ne-a legat și ne-a făcut să descoperim că, de fapt, oriunde în lume am fi, mereu legătura noastră este specială. După ce am luat atestatul CC EASA, am avut primul interviu pentru Ryanair și pot spune că aveam toate informațiile necesare și încrederea că îl voi lua. Așa a și fost.

Școala m-a pregătit pentru tot ce a urmat. Pe perioada training-ului la Ryanair, deși unul intens, am fost puțin mai pregătită decât colegii mei, eu având deja niște cunoștințe de bază. Pot spune că de când am devenit însoțitor de zbor, m-am regăsit. Mi-am dat seama că îmi doresc să călătoresc cât mai mult, iubesc să lucrez în medii noi, având colegi din toată lumea, împărtășind mereu experiențe și culturi diferite. Acum lucrez la Norwegian Air, cu baza operațională la Londra și  am numai zboruri long-haul, iar pentru mine nu există experiență mai frumoasă.

Recent am început școala de piloți, deoarece nu mă văd să renunț la aviație niciodată (aș putea spune că e ca un microb, pe care odată ce îl ai în sânge, e pentru totdeauna), dar simt că mi-am atins limitele ca și însoțitor de zbor și nu aș mai putea sa mă dezvolt mai mult de atât.

În concluzie, UNIVERSIFLY m-a ajutat să mă dezvolt și să realizez pe ce drum îmi doresc să merg. Eu consider că fiecare om ar trebui să încerce acest job, măcar pentru un an, și cu siguranță va vedea lumea cu alți ochi!

2020-03-02T16:24:42+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile