Anca Cudur – stewardesă la Blue Air – ambițioasă și hotărâtă să facă o schimbare în viața ei profesională

Anca Cudur – stewardesă la Blue Air – ambițioasă și hotărâtă să facă o schimbare în viața ei profesională

Nu e ceva ce mi-am dorit să fac de când am fost mică, a fost ceva spontan, totul a pornit de la “o cafea”, pot să spun. Țin minte că era vară și eram pe o terasă cu o prietenă foarte bună care are peste 10 ani experiență ca și cabin crew, si mi-a zis “de ce nu te faci stewardesa?”, prima data am rămas blocată, nu știam ce să răspund (eu fiind obișnuită cu contabilitatea, toată viața am visat să excelez în domeniul economic), iar ea văzându-mi reacția, a continuat să-mi vorbească despre aviație cu o pasiune și o sclipire în ochi de nedescris în cuvinte.

Așa este ea Laura Topan – Head of training la Universifly. La final am zis că mă gândesc, iar după câteva zile m-a sunat spunându-mi să mă pregătesc că în 2 zile încep cursul. Nu mi-a fost ușor la 27 de ani să iau de la zero acest domeniu atât de complex, dându-mi seama de acest lucru când am început să studiez manualele de aviație de sute de pagini. Începând cursul la “Universifly- Flight Attendant School” fiecare zi era o nouă provocare cu cunoștințe noi, profesori minunați care îmi transmiteau energia și curajul necesar pentru ce va urma.
Faptul că am absolvit Universifly m-a ajutat enorm, mi-a dat startul în aviație. E foarte important să pornești la drum cu o bază de cunoștințe atât de complexă și bine structurată, dobândită de la profesori cu o experiență bogată în aviație care te încurajează zi de zi să-ți urmezi visul devenind cea mai bună versiune a ta. Am învățat cum să-mi stăpânesc emoțiile, să le tranform în emoții constructive, să gășesc răspunsul pentru fiecare întrebare din partea recrutorului și mai presus de toate astea să găsesc puterea în momentele acelea să zâmbesc și să transmit stăpânire de sine, căldură, autenticitate. După ce am fost recrutată la Blue Air, la training, mi-a fost foarte ușor având cunoștințele necesare despre proceduri normale și de urgență, cunoștinte medicale …cât și practica de la curs.
Satisfacțiile trăite sunt de enorm de multe. Când semnezi contractul de angajare simți prima satisfacție ca AI REUȘIT! Este o meserie atât de frumoasă, călătorești zilnic, ai posibilitatea să vizitezi locuri minunate, cunoști culturi noi. În aviație nu cunoști rutina sau plictiseala, fiecare zi e altceva, pasageri noi, situații noi, destinații noi, uneori hoteluri noi… Satisfacție ai zilnic atunci când îmbraci uniforma și te pregătești de zbor, orice zi e o nouă provocare, iar zâmbetul de mulțumire al fiecarui pasager și complimentele primite sunt cea mai mare satisfacție pe care o poți simți ca și cabin crew.

2020-01-08T18:39:44+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile