Abalaesei VLAD – cabin crew la compania de aviație SmartLynx

Abalaesei VLAD – cabin crew la compania de aviație SmartLynx

Vlad ne-a însuflețit mereu, în timpul cursului, cu dragostea lui pentru aviație! Perseverent și optimist a reușit să își vadă împlinit visul de a zbura!

Cariera de cabin crew mi-am dorit-o recent, dar pasiunea pentru aviație am avut-o de mic. La vârsta de 16 ani am absolvit cursurile Aeroclubului României la planorism. Ulterior a trebuit să-mi continui studiile, motiv pentru care am abandonat (din lipsă de timp), dar cu un gust amar. Părinții m-au susținut, iar eu am urmat în liceu specializarea mate-info și ulterior Universitatea Politehnică din București. Toate aceste alegeri, deși la o vârstă fragedă, le-am făcut în speranța că la un moment dat mă vor ajuta pentru a deveni pilot. Odată cu maturizarea, am conștientizat că în lipsa unei sume considerabile de bani, acest lucru este imposibil. Astfel m-am interesat cum pot deveni însoțitor de bord și cum pot face primul pas pentru a intra în sistem.  Fiind perfecționist și dorindu-mi o pregătire adecvată, am căutat pe internet CEA MAI BUNĂ ȘCOALĂ DE ÎNSOȚITORI DE BORD din România. Așa am aflat de Universifly. A 2-a zi am sunat și mi-am și făcut rezervarea. A fost cea mai rapidă și cea mai bună alegere pentru mine, viitorul și cariera mea de cabin crew.

Faptul că am absolvit Universifly a contat foarte mult și va conta în continuare. În primul rând faptul că am avut parte de cea mai bună școală, cea mai bună pregătire și care are și agenție de recrutare în domeniul aviației, contează enorm de mult pentru următoarea etapă după obținerea atestatului CC EASA. Instructorii deosebiți și cu foarte mulți ani de experiență în recrutare, îndeosebi doamna Steluța Racolța, prin ceea ce m-au învățat, prin secretele pe care mi le-au împărtășit și training-ul riguros, m-au făcut să fiu mai stăpân pe mine, mai încrezător și mult, mult mai pregătit în cadrul interviurilor. De la grooming la dicție, de la întrebările capcană și răspunsurile dorite de recrutori, de la comportamentul și atitudinea avută odată sosit în locația interviului și până la finalizarea procesului de selecție, am fost învățat, instruit și testat de nenumărate ori de către acești oameni minunați, dedicați trup și suflet acestui domeniu superb numit aviație și cu o dorință nebună pentru a “ne da aripi”  .

Îmi aduc aminte, cu mari emoții, chiar și acum, scriind aceste rânduri, de momentul în care am fost anunțat printr-un e-mail de reușita mea, în urma interviului la compania SmartLynx Airlines. După absolvirea Școlii, am fost la mai multe interviuri, dar lipsa experienței de zbor la acel moment și-a spus cuvântul. Locuind singur și fiind nevoit să mă întrețin, a trebuit să obțin un job temporar și cu angajare rapidă. Astfel am ajuns să lucrez ca și livrator de mâncare, eu fiind inginer și cu atestat de cabin crew în buzunar. 7 zile din 7, cu doar 4 libere pe lună, 12 ore pe zi timp de 10 luni în care am avut o voință nebună de a nu renunța niciodată la visul meu de a deveni aviator. Nu vă pot descrie în cuvinte cât de stresantă, obositoare și epuizantă psihic este această meserie. În luna Decembrie a anului 2017 am avut interviul online pentru compania SmartLynx în jurul orei prânzului, în timpul jobului, fiind chiar între 2 livrări la mine în zonă. Cui îi mai păsa dacă Shaorma ajungea cu întârziere, rece sau caldă, atâta timp cât aveam interviu în aviație? Timp de 4 zile mi-am verificat adresa de e-mail pe telefon, din ora în oră și îmi tresărea inima din piept la fiecare e-mail nou. Într-a 5-a zi am primit mult așteptatul răspuns. Cu mâncarea în mâna stângă și cu telefonul în mâna dreaptă, aproape înghețată de frig, într-un curent infernal de spate de bloc și în zăpada până la genunchi, am citit email-ul de 2 ori, fără a-mi veni a crede. Am scăpat ciorba-n zăpadă și am căzut în genunchi de emoție, începând să plâng de fericire, cu lacrimi de crocodil. Bucuria și satisfacția că am reușit, a fost incredibilă. Dar nimic nu ar fi fost posibil fără pregătirea și ajutorul dat de Școala Universifly. Primul telefon l-am dat iubitei mele, cea care ulterior avea să-mi devină soție.

Contractul de angajare a fost semnat online, a 2-a zi după ce l-am citit cu mare atenție și totodată am semnat și demisia din fostul job de livrator. De atunci și până acum, am acumulat 500 de ore de zbor pe Airbus A 320, iar experiențele de atunci nu încetează să existe. Unele foarte plăcute, altele mai puțin, fac parte din frumusețea fiecărei meserii și înveți să le îmbrățișezi, îndeosebi când iubești ceea ce faci. Iar eu o iubesc.

2020-02-17T14:16:55+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile