Ce învățați la cursul de însoțitor de bord oferit de UNIVERSIFLY?

Cursul de însoțitor de bord (membru al echipajului de cabină) furnizat de către UNIVERSIFLY se desfășoară pe o perioadă de patru săptămâni, cu un program de 8 ore/zi, cu predare în limba română.
Pe durata cursului se învață atât teorie cât și practică, materiile fiind în conformitate cu Regulamentele Comisiei Europene, respectiv a Agenției Europeane de Siguranță a Aviației (European Aviation Safety Agency-EASA).

Deoarece UNIVERSIFLY deține infrastructura și echipamentele specifice proprii, atât orele de teorie cât și cele de practică se desfășoară la Cluj Napoca, ceea ce conferă maximum de confort pentru cursanți.

Cursul de însoțitor de bord cuprinde următoarele materii obligatorii:

1. Cunoștinte teoretice generale privind aviația și reglementările din domeniul aviației care acoperă toate elementele relevante pentru atribuțiile și responsabilitățile care le revin membrilor echipajului de cabină și cuprinde noțiuni de teoria zborului și noțiuni generale despre aeronave, meteorologie, legislație și reglementări aeronautice.

2. Curs de Comunicare constă în comunicare în limba română, comunicare în limba engleză și terminologie și abrevieri de aviație.

3. Curs introductiv privind factorii umani în aviație și managementul resurselor echipajului (CRM) care pune accentul pe munca în echipă/leadership, abordarea erorilor care pot să apară din neglijență sau din lipsa comunicării, managementul timpului și al sarcinilor de muncă, conștientizarea situațiilor care pot apărea la bord, luarea deciziilor prin aplicarea strategiilor de rezolvare a unor probleme apărute, planificarea și coordonarea echipei.

4. Relațiile cu pasagerii și supravegherea cabinei în cadrul căruia se învață procedurile la bordul aeronavei și grooming-ul membrilor de echipaj care trebuie să fie impecabil atât fizic cât și să aibă un comportament profesional și ireproșabil.

5. Aspecte aeromedicale și primul ajutor care include igiena la bordul aeronavei și sănătatea pe timpul călătoriilor, acordarea primului ajutor în situații de urgență medicală care pot apărea la bordul aeronavelor, proceduri și resurse disponibile, procesul de asistență medicală de urgență, echipamente medicale aflate la bordul aeronavelor.

6. Bunuri periculoase în conformitate cu instrucțiunile tehnice ale OACI aplicabile care cuprinde clasele de mărfuri periculoase și subdiviziuni ale acestora, marcarea și etichetarea bunurilor periculoase, aspecte generale privind transportul aerian al bunurilor periculoase.

7. Aspecte generale de securitate în aviație, inclusiv cunoașterea dispozițiilor stabilite de Regulamentele Europene, cuprinzând protecția aeronavei la sol, examinarea de securitate a aeronavei, măsuri de securitate ale aviației civile aplicabile pe timpul zborurilor, proceduri privind modul de tratament aplicabil pasagerilor turbulenți, gestionarea situațiilor de criză.

8. Pregătirea privind lupta împotriva incendiului și fumului în cadrul căruia cursanții vor învăța proceduri de comunicare în cazul unui incendiu sau fum la bordul aeronavei, cum se poate preveni focul, tehnici de luptă împotriva focului în toate compartimentele și zonele din avion, echipamente de protecție contra focului și fumului și modul de utilizare al acestora.

9. Antrenament de supraviețuire, în cadrul acestui curs cursanții vor învăța cum să procedeze în toate situațiile de urgență, în cazul puțin probabil, de aterizare forțată pe apă (amerizare/ditching), în zone polare, deșert sau junglă.

Suplimentar, pe lângă materiile obligatorii pentru organizațiile de pregătire acreditate și reglementate european, UNIVERSIFLY mai oferă ore de Customer service care îi ajută pe cursanți să se familiarizeze cu viața de însoțitor de bord, precum și ore de Cum să te prezinți la un interviu de recrutare de însoțitori de bord și Cum se întocmește un CV pentru joburi în aviație, împărtășind din experiența UNIVERSIFLY care este singura școală din România care organizează periodic sesiuni de recrutare pentru companii de aviație.

Customer service în cadrul căruia cursanții sunt instruiți despre serviciile la bordul aeronavelor, reguli pentru membrii echipajului de cabină privind comportamentul și ținuta acestora, utilizarea echipamentelor pentru service la bord, servicii de curtoazie, igienă alimentară și totodată protecția echipajului.

Cum să te prezinți la un interviu de recrutare însoțitori de bord și Cum se întocmește un CV pentru joburi în aviație în formatul Europass în limba engleză. La aceste ore suplimentare de curs se transmit trucuri bine de știut, utilizate de recrutorii companiilor de aviație, identificate de UNIVERSIFLY în evenimentele de recrutare organizate din anul 2013 până în prezent.

Așadar, în cadrul unui curs de însoțitor de bord se insistă foarte mult ca toți cursanții să stăpânească pe deplin procedurile internaționale privind siguranța, securitatea și confortul pasagerilor, să fie foarte bine pregătiți în ceea ce privește legislația aviației civile, conform standardelor Uniunii Europene, cu alte cuvinte să fie imediat angajabili la companii de aviație.

Fiind organizație de pregătire acreditată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), în urma absolvirii cursului de însoțitor de bord din cadrul școlii UNIVERSIFLY- Flight Attendant School, absolvenții pot participa la examenul organizat de către AACR în vederea obținerii ATESTATULUI DE MEMBRU DE ECHIPAJ DE CABINĂ (însoțitor de bord) conform cerințelor EASA care este echivalentul unui permis de muncă și este solicitat și recunoscut la angajarea la companiile de aviație din UE și din alte părții ale lumii.

Prin acest examen de obținere a atestatului EASA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română verifică și validează cunoștințele și competențele dobândite de absolvenți după parcurgerea cursului de patru săptămâni.

Vă invităm să vă înscrieți la cursul oferit de UNIVERSIFLY!

2019-07-17T18:36:18+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile