Cât de important este atestatul cabin crew EASA?

Cât de important este atestatul cabin crew EASA (European Aviation Safety Agency)?

Foarte mulți tineri români dornici sa fie însoțitori de bord sunt atrași de mirajul companiilor de aviație din Orientul Mijlociu, fără să fi absolvit o școală acreditată de însoțitor de bord. În acest moment sunt sute, poate chiar mii de astfel de tineri cu contracte de muncă la EMIRATES, QATAR AIRWAYS, ETIHAD etc.

Puțini dintre ei știu că la întoarcerea lor în Europa, nu li se va recunoaște nici experiența, nici expertiza din aviație, nici trainingurile, nici orele de zbor. Practic, li se vor „șterge cu buretele” toți anii în care au lucrat în aviație. Această situație se datorează faptului că legislația din Orientul Mijlociu este diferită față de cea europeană.

Nu același lucru se întâmplă cu tinerii care sunt absolvenți de școli de însoțitori acreditate și sunt titulari de atestat EASA (European Aviation Safety Agency). Dacă au șansa să fie recrutați de companii de aviație din Orientul Mijlociu, acestora li se va recunoaște toată vechimea, experiența și orele de zbor la finalul contractelor de muncă, dacă doresc să continue să muncească în aviație în Europa.

De ceva vreme, chiar și companiile de aviație VIP din această parte a lumii solicită atestatul EASA la recrutarea însoțitorilor de bord.
Universifly a instruit astfel de tineri, care sunt însoțitori de bord la diferite companii, dar care nu aveau calificarea europeană. Aceștia au avut oportunități de a se angaja la companii VIP din Orientul Mijlociu care oferă salarii de peste 5.000 USD/lună, dar care le-au solicitat atestatul de cabin crew EASA la angajare.

În oferta de servicii oferite de Universifly există și pachete de training destinate acestor tineri cu experiență în aviație, care doresc să aibă recunoaștere de cabin crew și în Europa.

Îi așteptăm cu drag pe acești tineri!

2019-04-12T18:41:50+00:00

Lasă un comentariu

Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile